(Forex Trading, binary option trading, metatrader 5, Personal loan Calculator, Forex malaysia, Seaside residences)

Pemberitahuan » Panduan » Cara Bayar Bil Air Dan Elektrik Online Melalui Maybank2U (JOMPay)

Cara Bayar Bil Air Dan Elektrik Online Melalui Maybank2U (JOMPay)

Cara Bayar Bil Air dan Elektrik Online.

tersangkut kat rumah tak boleh nak pergi bayar bil air dan elektrik?

Tak payah susah-susah, pembayaran online banking kan ada.

Eh seriouslah? Boleh bayar online?

Pemberitahuan dengan artikel Cara Bayar Bil Air Online atau Elektrik Melalui Maybank2U/CIMBClicks Dengan Mudah sebagai panduan memudahkan urusan anda settle kan pembayaran bil air dengan menggunakan hujung jari je.

Jom baca!

Cara Bayar Bil Air dan Elektrik Online Dengan Mudah

Anda tiada akaun bank online? Eh rugi tu, cepat-cepat daftar sebab dengan online banking anda boleh buat apa jenis pembayaran dengan mudah. Tak payah start enjin kereta semata-mata nak bayar bil air.

Berikut kami kongsikan cara untuk bayar bil air anda menggunakan Maybank2U dan juga CIMBClicks:

CARA BAYAR BIL AIR / ELEKTRIK ONLINE MELALUI MAYBANK2U

Mudah je, ikuti langkah-langkah di bawah untuk bayar bil air dengan Maybank2U:

  1. Anda perlu login ke AKAUN MAYBANK2U anda yang sedia (kalau tak ada kena daftar dulu ye)
  2. maybank1 - Cara Bayar Bil Air Dan Elektrik Online Melalui Maybank2U (JOMPay)
  3. Berjaya login anda pergi ke Menu ‘Pay and Transfer’
  4. Kemudian anda akan lihat 2 bahagian iaitu ‘Pay To’ dan ‘Pay From’. Pada bahagian ‘Pay To’ anda klik dan pilih ‘JomPAY’
  5. Kemudian anda akan dapat lihat satu bahagian ‘Enter biller code’ sebelah logo JomPAY tu, nak dapat biller code ni senang je, cari pada bil air anda, anda akan dapat lihat satu bahagian khas JomPAY disertakan sekali biller code seperti di bawah:
  6. Screenshot 2021 01 13 Upload and share screenshots and images print screen online Snipboard io - Cara Bayar Bil Air Dan Elektrik Online Melalui Maybank2U (JOMPay)
  7. Dah masuk kan biller code, tekan butang ‘Enter’
  8. Selepas itu, satu paparan seperti di bawah akan keluar. Anda hanya perlu isi pada bahagian ‘ref 1’ sahaja. Isi nombor akaun bil air anda di bahagian ‘ref 1’ ini. Mana nak cari no ni? Ada, cuba semak di bil air anda.
  9. Kemudian klik pada butang ‘Pay’. Langkah seterusnya anda hanya perlu masukkan nombor TAC yang akan dihantarkan ke nombor telefon anda. Selepas itu klik pada butang ‘Confirm’
  10. Siap!
Baca Juga :  Cara Pembayaran Yuran UiTM Untuk Pelajar Baru Online

Haaaa, mudah kan? Tak payah keluar naik kereta nak bayar bil air ni. Guna hujung jari goyang kaki duduk rumah pun dah boleh settle.

Kesimpulan

Kongsikan manfaat artikel ini kepada rakan-rakan dan ahli keluarga anda yang lain. Sama-sama kita memudahkan urusan semua .

 

TERIMA KASIH